Sıhhi Tesisat Hesaplama


1- Tesisat Duvar Ölçüleri :

( Lütfen ölçülerini giriniz )


1. Banyo A Duvar Ölçüsü ( CM )
1. Banyo B Duvar Ölçüsü ( CM )




2. Banyo A Duvar Ölçüsü ( CM )
2. Banyo B Duvar Ölçüsü ( CM )




Tuvalet A Duvar Ölçüsü ( CM )
Tuvalet B Duvar Ölçüsü ( CM )




Mutfak A Duvar Ölçüsü ( CM )
Mutfak B Duvar Ölçüsü ( CM )

Konut Alanı Ölçüsü ( M2 )

2- Genel Mekanik Tesisat İşleri :

( Lütfen tercihinizi belirtiniz )

 Komple Temiz Su Tesisatları
 Komple Pis Su Tesisatları
 Banyo Temiz Su Tesisatları
 Banyo Pis Su Tesisatları
 E.Banyo Temiz Su Tesisatları
 E.Banyo Pis Su Tesisatları
 Tuvalet Temiz Su Tesisatları
 Tuvalet Pis Su Tesisatları
 Mutfak Temiz Su Tesisatları
 Mutfak Pis Su Tesisatları

ÖDEME ŞEKLİ PEŞİNAT 3 AY TAKSİT 6 AY TAKSİT 9 AY TAKSİT
NAKİT ÖDEME 0 TL 0 TL 0 TL 0 TL
KREDİ KART ÖDEME 0 TL 0 TL 0 TL 0 TL
Oeniyi Malzeme, İşçilik ve Nakliye Dahil Hesaplama Notları :

1. Oeniyi online hesaplama programları size yapılacak işlerinizle ilgili fiyatlama verir.


2. Hesaplama programında fiyatlar yaklaşık maliyete esas alınır.


3. Fiyatlara Usd / Euro kur artışlarına bağlı malzeme fiyat artışları görülebilir.


4. Talepleriniz için resmi ve güncel fiyat teklifi alınması önerilir.


5- Kredi kartları 6 - 9 ay taksitli satışlar bankalara göre değişiklik gösterebilir.


6- Banka ihtiyaç kredi taksit tutarları yaklaşık olup, kredi notuna göre değişebilir.


7- Her türlü talebiniz hakkında soru ve görüşlerinize, ilgili profesyonel tedarikçilerimiz e-mail, telefon yada whatsapp ile sizi bilgilendirebilir. Lütfen iletişim bilgilerinizi doğru ve eksiksiz yazmayı unutmayınız.






Bilgilendirme : Sıhhi tesisat hesaplama tablosu, 2021 senesinin malzeme ve işçilik fiyat ortalamaları baz alınarak oluşturuldu. Tüm konut alanları için güvenle fiyat analizi yapmanızı ve yaklaşık bir bütçe planlamanızı sağlar.      "Hesaplarıma Dön" butonuna tıklayarak, sizin için hazırlanan diğer hesaplama programlarını inceleyebilirsiniz.

 

GENEL BİLGİ

 

Sıhhi Tesisat

Yapı için gerekli olan suyun temini, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı, pis suyun atılması, atık suyun arıtılması, yağmur suyu tahliyesi ve yangın söndürme konularını içerir. Çağdaş dünyamızda insanların sağlıklı, güvenli, konforlu ve ekonomik bir şekilde yaşaması ve çağdaş yapılara sahip olmasında hiç şüphesiz ki tesisat mühendisliğinin önemi büyüktür. Her gün kendini yenileyen ve geliştiren önemli bir uzmanlık alanıdır. Yapının sıhhi tesisat projelerinin ön hazırlığında, mimari projeler üzerinde mimarlar ile birlikte boru geçiş yerleri ve cihaz yerleşimi konularında çalışmalar yapılmalıdır.

 

Sıhhi Tesisat Sistemi

1- Yapı sakinlerine güvenilir bir temiz su sağlanması ve bu suya her hangi bir sıvının karışmasının önlenmesi,
2- Aygıt sayısı, sağlanan suyun miktar ve basınç yönünden uygun bir sistem kurulması,
3- Gerekli hallerde suyun depolanması,
4- Pis su drenaj sisteminin tıkanma ve kirlenmelerden, katı madde birikimlerinden uygun bir bakımla korunmasının sağlanması,
5- Kabul edilebilir bir tesisat ömrü için uygun boru ve donatım malzemelerinin seçilmesi,
6- Temiz su ve pis su sistemlerinde uygun ayırma, yalıtım ve havalandırmanın sağlanması.

 

Temiz Soğuk Su Tesisatı : Borular, fitting armatürler, su sayaçları, su deposu, hidrofor tesisatı, havalıklar ve basınç regülatörlerinden oluşur. Normal olarak temiz su şehir şebekesinden beslenir.

 

Temiz Sıcak Su Tesisatı : Gazlı Şofbenler, elektrikli termosifonlar, kullanma sıcak suyu dağıtım tesisatı, sirkülasyon hattı, 

 

Temiz Su Tesisatı Boruları ve Armatürleri : Borular, armatürler, ayırma vanaları, musluklar, emniyet armatürleri, çek valfler

 

Pis Su Tesisatı : Atık suları, pis su ve yağmur suyu olarak ikiye ayırmak mümkündür. Pis su tesisatı şehir kanalizasyon şebekesine bağlanır. Yağmur suyu ise ayrı bir tesisatta toplanıp, şehir yağmur suyu kanalizasyonuna bağlanmalıdır. Ancak Türkiye’de pek çok yerde ayrı yağmur kanalı olmadığından, yağmur suyu tesisatının da pis su kanalizasyonuna bağlanması söz konusudur. Bina içi yağmur ve pis su tesisatları ayrı olmalıdır.
Yatay pis su borularına genel olarak akış yönünde bir eğim verilir. Böylece; doğal akış mümkün olur, çürümeye elverişli maddelerin yığılması ve suyunu kaybetmesi önlenir.

 

Pis Su Borularında Havalandırma

Pis ve kirli sularda ve bunları taşıyan borularda sağlığa zararlı ve rahatsız edici gazlar ve kokular bulunur. Bu gazların yaşam mahallerine sızmalarının önüne geçilmesi gereklidir. Bu amaçlar tesisatlarda sifon kullanılır. Sifonun temel işlevi, içinde bulundurduğu belirli yükseklikteki su kolonu tarafından gerçekleştirilir. Sifondaki su kolonu, pis su borularındaki gaz ve kokuları mahalden izole eder. Bir sifonun başarılı bir şekilde çalışmaya devam edebilmesi için sifondaki bu su, muhafaza edilmelidir.

 

Süzgeçler 

Döşemelerdeki kirli suların tesisata akmasını sağlayan, ancak tesisattaki bip kokuların bina içine girmesini önleyen özel sifonlara süzgeç denir.

 

Rögarlar  

Toprak altından geçen kirli su borularının, kontrolü ile bina dışına döşenen beton borularda yön değiştirmek ve boru akıntılarının %2 civarında kalmasını sağlamak için yapılan bir toprak altı bacasıdır.