Isıtma Tesisat Hesaplama


1- Tesisat Yapılacak Alan Ölçüleri :

( Lütfen zemin ölçülerini giriniz )

Konut Alanı Ölçüsü ( M2 )
Banyo + Tuvalet Sayısı ( AD )

Salon + Oda Sayısı ( AD )

2- Daire Yerleşim Bilgileri :

( Lütfen tercihinizi belirtiniz )

 Normal Daire
 Dublex Daire
 Müstakil Bina
3- Yeni Isıtma Tesisat Seçimi :

( Lütfen tercihinizi belirtiniz )


 PPRC Boru Isıtma Tesisatı

 Mobil Boru Isıtma Tesisatı

 Kollektörlü Tesisat Kullanılsın
4- Mevcut Tesisat Tadilatları :

( Lütfen tercihinizi belirtiniz )


Kombi Tesisat Tadilatları
 Tesisat Nakil İşlemi
( 1-3 Metre )
 Tesisat Nakil İşlemi
( 3-6 Metre )
  Tesisat Nakil İşlemi
( 6-9 Metre )

Isıtma Tesisat Tadilatları

( PPRC Boru Alt Yapısına Uygundur )

 Radyatör Petek Nakil Altyapısı
 Radyatör Yerine Havlupan Altyapısı
ÖDEME ŞEKLİ PEŞİNAT 3 AY TAKSİT 6 AY TAKSİT 9 AY TAKSİT
NAKİT ÖDEME 0 TL 0 TL 0 TL 0 TL
KREDİ KART ÖDEME 0 TL 0 TL 0 TL 0 TL
Oeniyi Malzeme, İşçilik ve Nakliye Dahil Hesaplama Notları :

1. Oeniyi online hesaplama programları size yapılacak işlerinizle ilgili fiyatlama verir.


2. Hesaplama programında fiyatlar yaklaşık maliyete esas alınır.


3. Fiyatlara Usd / Euro kur artışlarına bağlı malzeme fiyat artışları görülebilir.


4. Talepleriniz için resmi ve güncel fiyat teklifi alınması önerilir.


5- Kredi kartları 6 - 9 ay taksitli satışlar bankalara göre değişiklik gösterebilir.


6- Banka ihtiyaç kredi taksit tutarları yaklaşık olup, kredi notuna göre değişebilir.


7- Her türlü talebiniz hakkında soru ve görüşlerinize, ilgili profesyonel tedarikçilerimiz e-mail, telefon yada whatsapp ile sizi bilgilendirebilir. Lütfen iletişim bilgilerinizi doğru ve eksiksiz yazmayı unutmayınız.






Bilgilendirme : Isıtma tesisat hesaplama tablosu, 2021 senesinin malzeme ve işçilik fiyat ortalamaları baz alınarak oluşturuldu. Tüm konut alanları için güvenle fiyat analizi yapmanızı ve yaklaşık bir bütçe planlamanızı sağlar.      "Hesaplarıma Dön" butonuna tıklayarak, sizin için hazırlanan diğer hesaplama programlarını inceleyebilirsiniz.

 

GENEL BİLGİ

 

Isıtma

İnsanın bulunmakta olduğu ortamda kendisini rahat hissedebileceği düzeydeki ortam hava sıcaklığı, nem, hava hızı ve ışınımla ısı kaybı gibi özellikler ısıl konforu oluşturur. Isıl konfor koşulları; kullanılan ortamın türü, ortamda yürütülen etkinlik, giyim-kuşam vb. etkenlere bağlı olarak değişen değerler alabilir.

 

Konfor hissinin devamı için vücut sıcaklığının çok dar bir aralıkta korunabilmesi gerekir. Bu sıcaklığın sabit tutulabilmesi ise, üretilen bu ısının ortama geçmesi ile olanaklıdır. Bu tanımlama ile ısıl konforun bir enerji dengesi olarak modelinin kurulabileceği anlaşılır. Ortam havasını çevreleyen yüzey sıcaklıkları, insan vücudundan ışınımla olan ısı kaybını etkilediğinden, belirli değerlerde tutulması gerekir.

 

Isıtma Sistem Türleri

- Merkezi Isıtma Sistemleri : Bina altından ısıtma olarak da adlandırılan bu ısıtma sistemi genel olarak; sıcak su (kalorifer) kazanı, su taşıyıcı borular, ısıtıcı elemanlar (radyatör, konvektör vb), dolaşım pompası, genleşme deposu, otomatik kontrol cihazları ve çeşitli dolaşım elemanlarından oluşur. Isıtıcı akışkan olarak sıcaklığı 110°C değerinin altında bulunan sıcak su kullanılır.

 

- Tekil Isıtma Sistemleri : İki katı geçmeyen birkaç daireli yapılarda uygulanan küçük bir merkezi ısıtma sistemi olarak düşünülebilir. Yaygın adı ile kat kaloriferi (kat ısıtması) olarak bilinir. Uygulanmasının ucuz olması, az yer kaplaması, hem ısıtma hem de kullanma suyunu aynı zamanda sağlaması gibi avantajlarının yanı sıra, ömürlerinin kısa olması, işletme giderlerinin fazla olması, kapasitelerinin sınırlı olması, verimlerinin düşük olması gibi dezavantajları vardır.

 

- Bölge Isıtma Sistemleri : Birden fazla bina, her binada ayrı ayrı kazan daireleri tesis etmek yerine, bu binaların dışında tesis edilecek bir tek kazan dairesinden ısıtılırsa, böyle bir ısıtma sistemine bölgesel ısıtma, ortak kazan dairesine ise bölgesel ısıtma merkezi adı verilir. Isıtılacak bölge, çok büyük ve yoğun bir yerleşim bölgesi olabilir. Bu durumda bir kent ısıtması söz konusudur.

 

- Özel Isıtma Sistemleri : Güneş enerjisi sistemleri, sıcak hava ile ısıtma sistemleri gibi sistemler bu grup altında toplanır. Güneş enerjili sistemlerde; güneşten gelen ışınımın toplandığı toplayıcılar ve ısıyı buradan hem ısı deposuna hem de yapıdaki ortamlara taşıyan taşıyıcı sistemler mevcuttur.